Over ons

Uitgeverij De Wakkere Muis is medio 2005 ontstaan en heeft sinds die tijd hard gewerkt om de boeken van Geronimo Stilton (en familie) een plekje op de kinderboekenplank te geven. Sinds januari 2022 woren de boeken van Thea en Geronimo Stilton uitgegeven door Pelckmans Uitgevers.
De boeken beogen een brug te slaan tussen het hoogste AVI niveau en de kinder-/jeugdroman, en vooral het plezier in lezen te bevorderen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van tekstuele, visuele en andere zintuiglijke middelen, zoals het toevoegen van geurpagina’s.

 

De boeken gaan over de avonturen van Geronimo en zijn vrienden en familie, maar bevatten daarnaast meestal ook allerlei feitelijke informatie

over het onderwerp dat in het betreffende boek ter sprake komt. De uitgeverij hecht eraan dat deze feiten goed zijn gecontroleerd.

 

Over de jaren is gebleken dat de boeken inderdaad voorzien in een behoefte, namelijk de opstap naar het serieuze leeswerk. Ook werd gaandeweg duidelijk dat kinderen, die met "lezen" niet zoveel hebben, wel voor boeken van Geronimo te porren waren.
Inmiddels weten we dat zelfs kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie, de boeken met plezier kunnen lezen. Het exacte waarom is echter nog onbekend. Komt het door de visuele grapjes in de tekst, de grootte van het lettertype of door iets heel anders? Daar wordt momenteel op verschillende niveaus onderzoek naar gedaan door masterstudenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

Het fonds van de uitgeverij omvat een aantal series, waar kinderen alle kanten mee op kunnen. Naast de basisserie en de Fantasia reeks, komt geschiedenis speels aan bod in de Reis door de Tijd boeken. Klassiekers van vroeger, bijvoorbeeld de boeken van Jules Verne, kregen ook hun eigen serie. Naast Geronimo heeft Thea Stilton eigen reeksen, die vanzelfsprekend meer gericht zijn op ‘meiden’. Een overzicht van alle series is te vinden op de website van De Wakkere Winkel.

 

We hopen dat we met deze website in een behoefte voorzien en vooral dat iedereen er vindt wat hij of zij zoekt. Heeft u op- of aanmerkingen of suggesties, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!


Veel browseplezier!