Over Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is een beroemde schrijversmuis die 36 jaar geleden geboren werd in Rokford

op Muizeneiland. Zijn geboortedatum is top secret en niemand weet wie zijn ouders zijn. Hij groeide op bij zijn tante Lilly, samen met zijn neef Klem, die hem van jongs af aan al plaagt

(maar toch houden ze veel van elkaar!). Hij heeft daarnaast nog een zus, Thea, die speciaal verslaggeefster is bij De Wakkere Muis en een neefje Benjamin, die nog op school zit.

Geronimo is een intellectuele boekenwurm die het altijd goed deed op school. Na school ging

hij studeren en niet lang daarna studeerde hij af in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Nu nog steeds houdt Geronimo ontzettend veel van lezen!

Geronimo is de uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland, en

hij schrijft daarnaast heel veel kinderboeken. Hij heeft inmiddels al vier jaar op rij de prijs van

de Nederlandse Kinderjury gewonnen met zijn Fantasia boeken! Gi-ga-cool!

Vraag het Geronimo!

Lynn wil dit graag van Geronimo weten: U lost altijd alles op en u zet altijd door. Is er ooit een verhaal geweest dat u niet heeft opgelost?

 

Geronimo:

Gi-ga-geitenkaas! Dat is nog nooit voor gekomen! Ik krijg natuurlijk ook zoveel hulp van mijn vrienden en familie. En zal ik je eens iets verklappen? Mocht het ooit gebeuren dat ik iets niet weet op te lossen, roep ik jullie hulp in! Lijkt je dat leuk?

 

Heb jij een leuke vraag voor Geronimo? Stuur hem dan een e-mail onder vermelding van Vraagje. Wie weet beantwoordt hij volgende maand jouw vraag wel!

Opgeruimd staat netjes

Geronimo is heel attent, heel behulpzaam en hij heeft een enorme fantasie. Hij is een keurige man, eh muis, maar misschien wel een beetje chaotisch!

In zijn werkkamer liggen overal manuscripten, kranten, brieven, rekeningen, landkaarten, tekeningen en papiertjes met krabbels erop. En daar tussen staat ergens zijn computer en zijn oude schrijfmachine waarop hij zijn boeken schrijft.

Zin in avontuur

Geronimo is erg op zijn rust gesteld en haat reizen. Dat komt omdat hij nogal een angstmuis is.

Hij is bang voor bijna alles wat je je maar kunt bedenken: hij durft geen auto te rijden, durft niet te vliegen, hij is bang voor katten, slangen, spinnen, injecties, etc. Hij brengt het liefst zijn tijd lekker thuis door met zijn neefje Benjamin, een goed boek en een kopje kamillethee. Toch raakt Geronimo, meestal tegen zijn zin in, vaak verzeild in allerlei avonturen.

Geronimo Stilton erg houdt van andere landen en culturen maar hier liever over leest dan dat hij echt op reis gaat?
 

Geronimo autorijden eng vindt en zijn zus Thea hem daarom overal naar toe rijdt?
 

Geronimo’s Fantasia 9, het dikste Geronimo boek ooit is?
 

Geronimo al vier keer de Kinderjury-prijs heeft gewonnen? Gi-ga-fantasiastisch!
 

Geronimo op de Camembertlaan nummer 8 woont?
 

De intellectuele Geronimo ook wel eens stripboeken leest?